• Novinky

            • Ranný školský klub

            • Vážení rodičia, 

              od 7.9. 2020 bude v prevádzke aj ranný školský klub, v čase od 06:00 do 07:00. Je potrebné použiť vchod cez dolnú bránu, pri dolnej  triede, v ktorej bude ranný ŠKD prebiehať. 

               

          • Usadlosť Vládske
            • Usadlosť Vládske

            • Piatok 4.9. návšteva usadlosti vo Vládskom. Príchod do školy na 7:15 hod. (aby sme stihli presun), všetci končíme 12:00 hod. Priniesť si desiatu, vhodné športové oblečenie, šiltovka (pršiplášť/dáždnik). ŠKD funguje.

          • Organizácia prvých školských dní
            • Organizácia prvých školských dní

            • Organizácia vyučovania:

              Štvrtok 3.9. – rozdávanie učebníc. Príchod do školy na 7:30 hod., končíme 11:05 hod. Prváci končia 10:10 hod. Priniesť si peračník, desiatu, prezuvky, školskú tašku. ŠKD funguje.

              Piatok 4.9. návšteva usadlosti vo Vládskom. Príchod do školy na 7:15 hod., všetci končíme 12:00 hod. Priniesť si desiatu, vhodné športové oblečenie, šiltovka (pršiplášť/dáždnik). ŠKD funguje.

              Pondelok 7.9. – v prípade priaznivého počasia - praktická časť didaktických hier (vonku). Príchod do školy na 7:30 hod., všetci končíme 11:05 hod. Priniesť si desiatu, vhodné športové oblečenie, šiltovka (dáždnik/pršiplášť). ŠKD funguje. Ak by bolo škaredo, ostaneme v škole - pribaľte peračník.

              Utorok 8.9. – teoretická časť didaktických hier. Príchod do školy na 7:30 hod., všetci končíme 11:05 hod. Priniesť si peračník, desiatu. ŠKD funguje.

              Od stredy 9.9. – vyučovanie podľa rozvrhu.

               

          • Čo potrebuje prvák do školy
            • Čo potrebuje prvák do školy

            • Zoznam školských potrieb, ktoré je nutné dieťaťu zabezpečiť pred nástupom do školy.

              Aktovka  s pevným chrbtom.

              Vybavenie peračníka - 3 ks ceruzky č.2 (trojhranná), guma biela, strúhadlo so zásobníkom, 2ks perá atramentové, pastelky, fixy, malé pravítko.

              Zošity :

              Zošit 510 čistý 2x 

              513 1x 

              624 1x 

              Výkres A3 10 

              Výkres A4 40 

              Úbor na telesnú výchovuTepláky pre dievčatá môžu byť legíny, krátke trenírky, tričko s krátkym rukávom, teplákovú bundu, ponožky, cvičky alebo tenisky s bledou podrážkou. Úbor uložiť do vrecúška.

              Potreby na výtvarnú výchovu

              Škatuľa s pomôckami môže obsahovať:

              Ochranné oblečenie (statá košeľa, tričko), nerozbitnú nádobu na vodu, handričku na utieranie štetcov, vodové farby, štetce(2 kusy guľatých štetcov, jeden malý a druhý veľký), pastelky, plastelína – modelovacia hmota a voskové farbičky. Dôležitou pomôckou je lepidlo - najpraktickejšie sú vysúvateľné lepiace tyčinky a igelitový obrus na stôl. Farebný papier, náčrtník  .

              Prezuvky  vo vrecúšku.

              Pripomíname, že dieťa by malo mať svoje veci podpísané. V novom prostredí sa môže stať, že zabudne, ktoré sú jeho veci a v prípade, že bude mať veci podpísané, je ľahšie aj pre učiteľov identifikovať, komu čo v škole patrí.

          • Slávnostné otvorenie školského roka
            • Slávnostné otvorenie školského roka

            • Školský rok začíname 2. septembra 2020 (v stredu) o 8:30 hodine slávnostným privítaním prváčikov vo veľkej triede. 

              Žiaci pri nástupe do školy odovzdajú vyplnený dotazník. Link na stiahnutie nájdete dole pod textom. Prípadne si ho vyzdvihnite v škole (pondelok 31.8. alebo v utorok 1.9.).

              Do areálu školy nie je možný vstup rodičov žiakov 2. – 4. ročníka. Výnimku majú rodičia budúcich prvákov - do školy môže vstúpiť len jeden zákonný zástupca žiaka po dodržaní hygienických opatrení - dezinfekcia rúk pri vstupe a povinné rúško.

              Školský klub detí v tento deň nebude.

              Rodičia, ktorí majú záujem o stravu pre svoje deti, si vyzdvihnú zápisný lístok v jedálni MŠ (v pondelok 31.8. od 8:00 do 10:00 a v stredu 2.9 od 8:00 do 14:30). V prípade, že máte záujem aj o obed v prvý školský deň (t.j. 2.9.), musíte si ho nahlásiť a odstravovať sa sami (v čase od 12:00 do 13:00 hodiny).

               

               

            • Letná škola - prvý deň

            • Prvý deň letnej školy sa niesol v znamení finančnej gramotnosti. Na zahriatie sme si prečítali rozprávku O troch grošoch, potom sme sa porozprávali o platidlách v minulosti a dnes. Eurá poznajú všetci. Starší aj pekne počítali, tí mladší sa ešte len naučia v ďalšom školskom roku. Následne si deti svoje zručnosti a vedomosti odskúšali pri praktických aktivitách. Hravo zvládli vyriešiť všetky úlohy a dokonca sami pripravili aj nepečenú tortu podľa receptu. Ako sa im darilo si môžete pozrieť v albume Letná škola - 1.deň - finančná gramotnosť .

            • Zošity do ďalšieho ročníka

            • Vážení rodičia! 

              Vaše dieťa potrebuje do 4.ročníka nasledovné zošity: 

              624 – naDÚ, prípadne oznamy, ospravedlnenky (1x) 

              644 – na ANJ slovník (1x) 

              523  SJL (5x), PDA (1x), VLA (1x), ANJ (1x) 

              524 – MAT (2x) 

              510 – GEO (1x) 

              5110 – GEO (1x) 

              Notový zošit – HUV (1x) – môže byť z predchádzajúceho ročníka. 

              Výkresy A3 – 10x 

              Výkresy A4 – 40x 

              Trojuholníkové pravítko, kružidlo, lepidlo. 

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby. 

               

              Do 3.ročníka nasledovné zošity: 

              624 – naDÚ, prípadne oznamy, ospravedlnenky (1x)

              644 – na ANJ slovník (1x) 

              523  SJL (5x), PDA (1x), VLA (1x), ANJ (1x) 

              PVL (1x), MAT (2x) 

              510 – GEO (1x) 

              5110 – GEO (1x) – môže byť z predchádzajúceho ročníka 

              Notový zošit – HUV (1x) – môže byť z predchádzajúceho ročníka 

              Výkresy A3 – 10x 

              Výkresy A4 – 40x 

              Pravítko, lepidlo. 

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby. 

               

              Do 2.ročníka nasledovné zošity: 

              624 – naDÚ, prípadne oznamy, ospravedlnenky (1x)

              513  MAT (2x) 

              512 – SJL (5x), PVO (1x), ANJ (1x) 

              510 – GEO (1x) 

              5110 – GEO (1x) 

              Notový zošit – HUV (1x)  

              Výkresy A3 – 10x 

              Výkresy A4 – 40x 

              Pravítko, lepidlo. 

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby. 

            • Letná škola

            • Vážení rodičia.

              Avizovaná letná škola v čase od 24.8.-28.8. 2020 sa na našej škole uskutoční. Záujem a záväzné prihlášky na účasť v letnej škole sa budú vypĺňať až v auguste. 

              Pedagogický zbor našej školy Vám všetkým zatiaľ želá príjemné, slnečné a pohodové prázdninové dni.

              Vidíme sa 24.8.

            • Zápis do 1.ročníka ZŠ

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling určil nové termíny  zápisov do základnej školy. Zápis bude na našej škole organizovaný bez osobnej prítomnosti detí v čase od 15.apríla - 24.apríla 2020. Komunikovať budeme elektronickou formou. 

              Rodičov žiadajúcich o odklad poprosím o vyplnenie prihlášky a do poznámky napísať:  "Žiadam o odklad, nakoľko dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť". Ku žiadostiam o odklad pekne poprosím, keď v škole opäť začneme, o doručenie potrebných potvrdení. Súčasťou žiadosti zákonného zástupcu je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.  

              Link na elektronickú prihlášku

              https://zsprecin.edupage.org/register/

            • Prerušenie vyučovania od 30. marca 2020 do odvolania

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling rozhodol podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení od 30. marca 2020 do odvolania.   

                   Rovnako tak určil nové termíny podávania žiadostí o prijatie dieťaťa do základnej školy. 

            • Samoštúdium pre žiakov

            • Vážení rodičia, milí žiaci.

              V náväznosti na pretrvávanie epidemiologickej situácie si Vám dovoľujeme pripomenúť, že nie sú prázdniny a vyučovanie pokračuje. Sledujte pozorne informácie na EduPage našej školy. Denne Vám budú pani učiteľky zadávať cvičenia na samoštúdium. Na vypracovanie úloh máte len jeden deň, tak prosím neodkladajte si ich riešenie na neskôr. Vypracovanie/nevypracovanie zadanej úlohy vidí učiteľ, niektoré úlohy sú klasifikované.

              Pre tých žiakov, ktorí nemajú vo svojom mobile nainštalované EduPage, prosíme ich, aby tak urobili. V prípade, ak nemáte heslo, poproste telefonicky pani učiteľku a ona Vám ho zašle.

            • Prerušenie vyučovania od 16.marca do 27.marca (vrátane)

            • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

              Rodičov a žiakov vyzývame, aby ostali počas uvedených dní doma, nestretávali sa s inými deťmi a žiakmi, aby opatrenie malo význam. Nejedná sa totiž o prázdniny, ale o preventívne opatrenie na zamedzenie šírenia sa COVID-19!

            • Prerušenie VVP na základe karanténneho opatrenia

            • O Z N A M 

               Riaditeľka Základnej školy, Prečín 106 

               

              Mgr. Jarmila Tesková, 

               

              v súlade so stanoviskom Krízového štábu obce Prečín  v záujme zabezpečenia maximálnej ochrany zdravia obyvateľov obce Prečín pred ochorením COVID-19 spôsobeným koronavírusom, v súlade s informáciami Ústredného  krízového štábu MV pSR zo dňa 8.3.2020 a Rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/2405/84443 zo dňa 9.3.2020 o nariadení opatrenia pri ohrození verejného zdravia 

               

              prerušuje   

              VVP z dôvodu nariadeného karanténneho opatrenia na obdobie  

               

              12.3. 2020 – 16.3. 2020  

               

              Informácie o ukončení/pokračovaní karanténneho opatrenia budú zverejnené na domovskej stánke obce, ZŠ Prečín 16.3.2020. 

                

              V Prečíne 11.3.2020 Mgr. Jarmila Tesková 

              riaditeľka školy 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje