• Novinky

            • Zatoč s odpadom!

            • Okolo odpadu sa točí a závisí aj náš život. Každý Slovák vyprodukuje v priemere 446 kg komunálneho odpadu za rok a toto číslo stále rastie!

              Aj preto sme sa od septembra 2022 stali súčasťou kampane Zatoč s odpadom a spolu so žiakmi zisťujeme ako môžeme s odpadom zatočiť aj MY. Každý mesiac nás čaká nová výzva, ktorú absolvujú všetci žiaci od najmladších po najstarších.

              V septembri sme sa dozvedeli, čo je lufa a vyskúšali si jej využitie. Október patril výzve Jedlé plytvanie, kde si deti vyskúšali, že aj nie príliš vábne ovocie s vizuálnymi nedostatkami chutí rovnako výborne ako to vizuálne dokonalé, preto ho netreba vyhadzovať. November patrí najmä našim štvrtákom, ktorí boli na exkurzii v Školskej jedálni MŠ Prečín a získali informácie o tom, kam „mizne“ všetko nedojedené jedlo, ktoré hádžu na obede do odpadového vedra. Pani kuchárky im ochotne vysvetlili a ukázali, ako sa potravinový odpad ďalej spracováva. Získané informácie spracujú a odprezentujú mladším žiakom, takže si vyskúšajú aj vzájomné rovesnícke vzdelávanie. V decembri nás čaká zase výzva č. 4 – Darčeky s hodnotou. Každý ďalší mesiac sme pripravení výzvu splniť, pretože chceme „Zatočiť s odpadom“!

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee
            • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            • Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

              Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

              Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

              Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky!Držíme im v súťaži palce!

            • Krúžková školská činnosť v šk.r. 2022/23

            • ​​​​​​

              Vážení rodičia,

              od pondelka 3.10. 2022 začína na škole krúžková činnosť podľa rozpisu uvedeného v tabuľke. Do Divadelného krúžku sa žiaci ešte môžu prihlásiť, v ostatných krúžkoch je už prihlasovanie ukončené.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

               

            • Zahájenie školského roka 2022/2023

            • Dňa 5.9.2022 sme sa po krásnych letných prázdninách vrátili späť do školských lavíc. Všetci sme sa stretli vo veľkej triede, kde nás privítala pani riaditeľka a pán starosta. Hlavne ale privítala našich nových prváčikov, ktorí nedočkavo, s úsmevom čakali v laviciach. Tí odvážnejší sa nám aj predstavili, niečo porozprávali, zaspievali, zarecitovali a za odmenu si odniesli malý darček. Vitajte medzi nami!

               

              Fotografie z prvého školského dňa si môžete pozrieť tu: Zahájenie školského roka 2022/2023.

          • Pozor zmena - exkurzia do Vládskeho 7.9.
            • Pozor zmena - exkurzia do Vládskeho 7.9.

            • Presúvame exkurziu do Vládskeho na stredu 7.9.2022. Príchod do školy na 7:30 hod. Žiakom treba pribaliť desiatu, nápoje a pršiplášť (nie dáždniky). Vo Vládskom je zrána veľmi zima a rosa. Prosíme, o vhodné oblečenie. Príchod na obed 12:30 hod. ročníky 1.-2. a 13:00 hod. ročníky 3.-4.  

          • Zošity do ďalšieho ročníka
            • Zošity do ďalšieho ročníka

            • Vážení rodičia! 

              Vaše dieťa potrebuje do 4.ročníka nasledovné zošity:

              624 – na oznamy a DÚ (1x)

              644 –na ANJ slovník (1x)

              523 – SJL (5x), PDA (1x), VLA (1x), ANJ (1x)

              524 – MAT (2x)

              510 – GEO (1x)

              5110 – GEO (1x)

              Notový zošit – HUV (1x) – môže byť z predchádzajúceho ročníka.

              Výkresy A3 – 10x

              Výkresy A4 – 40x

              Trojuholníkové pravítko, kružidlo, lepidlo.

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby.

               

              Vaše dieťa potrebuje do 3.ročníka nasledovné zošity:

              624 – na oznamy a DÚ (1x)

              644 –na ANJ slovník (1x)

              523 – SJL (5x), PDA (1x), VLA (1x), ANJ (1x),

              PVL (1x), MAT (2x)

              510 – GEO (1x)

              5110 – GEO (1x)

              Notový zošit – HUV (1x) – môže byť z predchádzajúceho ročníka

              Výkresy A3 – 10x

              Výkresy A4 – 40x

              Pravítko, lepidlo.

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby.

               

              Vaše dieťa potrebuje do 2.ročníka nasledovné zošity:

              624 – na oznamy a DÚ (1x)

              513 – MAT (2x)

              512 – SJL (5x), PVO (1x), ANJ (1x)

              510 – GEO (1x)

              5110 – GEO (1x)

              Notový zošit – HUV (1x)

              Výkresy A3 – 10x

              Výkresy A4 – 40x

              Pravítko, lepidlo.

              Uvedené počty sú potrebné na začiatku školského roka. Vzhľadom na to, že spotreba zošitov je individuálna, chýbajúce zošity zakúpite počas roka podľa potreby.

            • Organizácia posledných školkých dní

            • Pondelok - 27.6. - odovzdávanie učebníc. Príchod do školy 7:30h. Priniesť desiatu, nápoje, peračník. 2., 3. a 4.ročník - priniesť učebnice (ak sú poškodené, treba polepiť, vygumovať). Prváci neodovzdávajú. Končíme podľa rozvrhu: 1.ročník 11:05h.  2., 3. a 4.ročník 11:55h.ŠKD funguje normálne.

              Utorok - 28.6. - príchod do školy o 7:30h. Končíme 1. a 4.ročník 11:05h.  -1. až 3. ročník vychádzka do prírody (športovo obliecť, šiltovka, priniesť desiatu, nápoje, ).4.ročník - ostáva v škole., ŠKD funguje normálne.

              Streda - 29.6. - 1. až 3. ročník športové aktivity na školskom dvore, ihrisku. Príchod do školy o 7:30h. Končíme 11:05h.   (športovo obliecť, šiltovka, priniesť desiatu, nápoje, ).4.ročník - ostáva v škole,. ŠKD funguje normálne.

              Štvrtok - 30.6.-  slávnostné ukončenie šk.roka. Príchod do školy 8:30h. Predpokladaný koniec 9:30h. ŠKD končí obedom (o 12:00h). 

            • Zápis do 1. ročníka

            • Základná škola, Prečín 106, 018 15 Prečín

              Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom, že

              ZÁPIS  DETÍ  DO  1. ROČNÍKA na školský rok 2022/2023 

              sa uskutoční   1.04.2022 od 13.00 - 17.00 hod.

               

              Prosíme Vás o vyplnenie elektronickej prihlášky 

              Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2015 do 31.8.2016 a deti,  ktoré na základe odporúčania CPPPaP pokračovali v predprimárnom vzdelávaní.

              Ak ste vyplnili elektronickú prihlášku –  vyplnenú  žiadosť podpísanú obidvomi zákonnými zástupcami + rodným listom dieťaťa  prinesiete  na overenie údajov  do školy .

              Ak nemáte možnosť elektronicky komunikovať so školou ani vytlačiť si dokumenty zo stránky školy - v čase zápisu si vyžiadajte žiadosť a ostatné potrebné dokumenty v škole  .

              Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doložte vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy,  najneskôr do 15. júna 2021.

              Čo škola ponúka?

              • výučbu anglického jazyka od 1. ročníka
              • pohybovú prípravu na I. stupni
              • počítačová učebňa - výučbu informatiky  

              V popoludňajších hodinách:

              • Školský  klub detí
              • Základná umelecká škola STELA – hudobný odbor , výtvarný odbor
              • rôzne záujmové krúžky

               PROJEKTOVÁ ČINNOSŤ:

              • Elektronizácia vyučovacieho procesu
              • Zdravá škola
              • Zelená škola
            • Noc s Andersenom

            • Po dvoch rokoch sme tu opäť s Nocou s Andersenom. Pozývame našich žiakov 2.-4. ročníka, aby s nami strávili spoločnú noc v škole plnú hier, súťaží a zábavy.

            • INFORMÁCIE K NÁVRATU DO ŠKOLY

            • Na základe zlepšenej pandemickej situácie sa žiaci vrátia do škôl už 10. januára 2022.

              Školy sa budú riadiť manuálom Školský semafor / https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/ a plošne sa zatvárať nebudú.

              V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie , ak je vysoký počet nakazených osôb, môže vydať len regionálny hygienik.

              Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

              Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva sú na škole povinné rúška. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

            • Naša škola sa umiestnila v TOP 3 v súťaži Jazykový WocaBee šampionát!

            • Žiaci triedy 4.ročníka získali 3.miesto v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže.

              V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu.Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študentivšetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen naSlovensku, ale aj v susednej Českej republike.Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee.Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo takmer 60 000 žiakov!V našom okrese sa na krásnom 3.mieste umiestnili žiaci našej školy, konkrétne trieda: 4.ročník 21/22,ktorú vedie p. uč. Kompaníková. V súťažnom období 20.10. - 29.10.2021nahrali denne v priemere 166 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka.Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme!

          • OZNAM
            • OZNAM

            • V stredu 20.10.2021 sa do školy vrátia žiaci 2. a 3.ročníka.

              Od stredy 20.10. opäť funguje ranný ŠKD (od 6:00 hod.).

              1.ročník ostáva v stredu ešte doma, nakoľko pani učiteľka je stále PN.

              1.ročník sa vracia do školy vo štvrtok 21.10.2021.

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia, milí žiaci, nakoľko viaceré vyučujúce ochoreli a sú PN, udeľujeme riaditeľské voľno pre žiakov 1., 2. a 3. ročníka na pondelok 18.10.2021 a utorok 19.10.2021. Žiaci týchto troch tried nastúpia do školy v stredu 20.10.2021.

              Žiaci 4.ročníka sa vyučujú v škole. V pondelok a utorok nie je ranný ŠKD (žiaci 4.ročníka môžu prísť do školy od 6:30). Poobedný ŠKD funguje pre žiakov 4.ročníka. 

              Od stredy 20.10. bude fungovať ranný ŠKD normálne od 6:00. 

              Ďakujeme za pochopenie

          • Začiatok školského roka 2021/2022
            • Začiatok školského roka 2021/2022

            • Školský rok začíname 2. septembra 2021 (vo štvrtok) o 8:30 hodine slávnostným privítaním prváčikov na hornom nádvorí školy.

              Rodičia všetkých žiakov školy pred nástupom do školy vyplnia cez EduPage vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

              Do areálu školy nie je možný vstup rodičov žiakov 2. – 4. ročníka ( z kapacitných dôvodov). Výnimku majú rodičia budúcich prvákov - do školy môžu vstúpiť maximálne 2 zástupcovia rodiny .

              Školský klub detí v tento deň nebude.

              Rodičia, ktorí majú záujem o stravu pre svoje deti, odovzdali zápisný lístok v jedálni MŠ  V prípade, že máte záujem aj o obed v prvý školský deň (t.j. 2.9.), musíte si ho nahlásiť a odstravovať sa sami (v čase od 12:00 do 13:00 hodiny).

              Organizácia piatok 3.9.2021

              V piatok ideme do školy v lese - Vlácke, kde sú pre žiakov pripravené aktivity priamo v lese + jazda na koni. Žiakom treba pribaliť desiatu, nápoje a pršiplášť (NIE DÁŽDNIKY). Príchod na obed 11,45 ročníky 1.-2. a 12,15 ročníky 3.-4. V piatok je ŠKD v prevádzke. 

               

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje