• Novinky

          • Začiatok školského roka 2021/2022
            • Začiatok školského roka 2021/2022

            • Školský rok začíname 2. septembra 2021 (vo štvrtok) o 8:30 hodine slávnostným privítaním prváčikov na hornom nádvorí školy.

              Rodičia všetkých žiakov školy pred nástupom do školy vyplnia cez EduPage vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

              Do areálu školy nie je možný vstup rodičov žiakov 2. – 4. ročníka ( z kapacitných dôvodov). Výnimku majú rodičia budúcich prvákov - do školy môžu vstúpiť maximálne 2 zástupcovia rodiny .

              Školský klub detí v tento deň nebude.

              Rodičia, ktorí majú záujem o stravu pre svoje deti, odovzdali zápisný lístok v jedálni MŠ  V prípade, že máte záujem aj o obed v prvý školský deň (t.j. 2.9.), musíte si ho nahlásiť a odstravovať sa sami (v čase od 12:00 do 13:00 hodiny).

              Organizácia piatok 3.9.2021

              V piatok ideme do školy v lese - Vlácke, kde sú pre žiakov pripravené aktivity priamo v lese + jazda na koni. Žiakom treba pribaliť desiatu, nápoje a pršiplášť (NIE DÁŽDNIKY). Príchod na obed 11,45 ročníky 1.-2. a 12,15 ročníky 3.-4. V piatok je ŠKD v prevádzke. 

               

          • Prihlasovanie na stravu v ŠJ
            • Prihlasovanie na stravu v ŠJ

            • Vedúca školskej jedálne pri Materskej škole v Prečíne oznamuje, že v dňoch 23, 24, a 25. augusta 2021 t. j. pondelok,  utorok, streda, v čase od 7,00 hod. do 12,00 hod bude prijímať vypísané zápisné listy na stravu pre žiakov základnej školy v Prečíne.Zápisný lístok na stravu je záväznou prihláškou na obed žiaka v cene1,15 € za jeden obed.V prílohe prikladáme zápisný lístok pre rodičov, ktorí majú možnosť si ho vytlačiť. Rodičia, ktorí potrebujú tlačivo, vyzdvihnú si ho u vedúcej ŠJ pri MŠ Prečín v hore uvedených termínoch.

          • Čo potrebuje prvák do školy
            • Čo potrebuje prvák do školy

            • Zoznam školských potrieb, ktoré je nutné dieťaťu zabezpečiť pred nástupom do školy (okrem predpisových zošitov, ktoré sa zabezpečovali hromadne cca 11€ na žiaka) . 

              Aktovka  s pevným chrbtom.

              Vybavenie peračníka - 3 ks ceruzky č.2 (trojhranná), guma biela, strúhadlo so zásobníkom, 2ks perá atramentové, pastelky, fixy, malé pravítko.

              Zošity :

              Zošit 510 čistý 2x 

              513 1x 

              624 1x 

              Výkres A3 10 

              Výkres A4 40 

              Úbor na telesnú výchovu: Tepláky, pre dievčatá môžu byť legíny, krátke trenírky, tričko s krátkym rukávom, teplákovú bundu, ponožky, cvičky alebo tenisky s bledou podrážkou. Úbor uložiť do vrecúška.

              Potreby na výtvarnú výchovu

              Škatuľa s pomôckami môže obsahovať:

              Ochranné oblečenie (statá košeľa, tričko), nerozbitnú nádobu na vodu, handričku na utieranie štetcov, vodové farby, štetce(2 kusy guľatých štetcov, jeden malý a druhý veľký), pastelky, plastelína – modelovacia hmota a voskové farbičky. Dôležitou pomôckou je lepidlo - najpraktickejšie sú vysúvateľné lepiace tyčinky a igelitový obrus na stôl. Farebný papier, náčrtník  .

              Prezuvky  vo vrecúšku.

              Pripomíname, že dieťa by malo mať svoje veci podpísané. V novom prostredí sa môže stať, že zabudne, ktoré sú jeho veci a v prípade, že bude mať veci podpísané, je ľahšie aj pre učiteľov identifikovať, komu čo v škole patrí.

          • Oznam pre stravníkov – ukončenie plošného poskytovania dotácie na stravu
            • Oznam pre stravníkov – ukončenie plošného poskytovania dotácie na stravu

            • Vážení rodičia,

              oznamujem Vám, že dňa 01.08.2021 nadobudli účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“).

              Uvedené právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

              • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ,
              • doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie.

              Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí a dotácia sa poskytuje:

              v zmysle 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“),

              v zmysle 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu[1](ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

              V prípade, že spĺňate jednu z uvedených podmienok (v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) ) obráťte sa na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici Oddelenie služieb občanom, kde Vám poskytnutú potrebné informácie.

              Potvrdenie, že spĺňate podmienky pre poskytnutie dotácie na stravu prineste do školy najneskôr do 26.8.2021.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje